Dentti Oy

Ajankohtaista

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse ut ullamcorper metus. Praesent pharetra mauris nisi, et auctor eros dignissim ac.

Duis blandit justo quis dui laoreet, vitae luctus nunc bibendum. Proin a iaculis massa. Quisque augue eros, sodales quis magna et, sollicitudin mattis quam. Nunc fringilla urna orci, id elementum dolor auctor a. Nam quis nisl ut magna pharetra suscipit. Donec pulvinar efficitur ipsum vitae lacinia. Ut eu ultricies leo. Proin lobortis sollicitudin quam, id maximus sem. Sed fringilla mauris ac lorem ultricies vehicula. Nam diam odio, dapibus in nibh ac, faucibus dignissim enim.

 

Dentti är en privat tandläkarstation på Mikaelsgatan. Vi erbjuder personlig, förstklassig tandvård i en trivsam miljö. God munhygien och välskötta tänder skapar grunden för ett gott allmäntillstånd. Här hittar du information om hur vi kan hjälpa dig när din egen tandvård inte är tillräcklig.

Våra tjänster

Utöver vanlig tandvård kan du få parodontal och protetisk behandling samt behandling hos en tandhygienist hos oss. Även digitala intraorala röntgenundersökningar kan erbjudas snabbt.
Med implantat kan vi ersätta tandluckor eller fästa protesen bättre.
Vi har en Cerec-utrustning på vår mottagning. Med den kan vi tillverka hållbara keramiska fyllningar för att ersätta gamla slitna eller spruckna fyllningar.

Det viktigaste sättet att bekämpa sjukdomar i munnen är att förebygga dem. Tillräcklig egen tandvård är mycket viktig, men mycket kan också göras på mottagningen.

Regelbundna kontroller och vid behov röntgenundersökningar hjälper till att upptäcka karies och tandsten i tid så att behovet av behandlingar minskar.

Med fluorbehandling kan man stärka emaljen och förebygga karies. Regelbunden rengöring av tandytorna håller tandköttet friskt.

Den förebyggande tandvården på Dentti ges av din tandläkare i samarbete med din tandhygienist.

Daglig tandvård hemma är det viktigaste för mun- och tandhälsan. Först och främst gäller det tandborstning med fluortandkräm morgon och kväll. Borsten ska vara mjuk och man ska undvika att borsta för kraftigt. En alltför hård borste eller för kraftig borstning kan slita på och skada området runt i synnerhet tandhalsen och tandköttskanterna.

Mellanrummet mellan tänderna blir vanligtvis inte tillräckligt rent enbart med borstning. Utöver tandborste är tandtråd, tandstickor och en mellanrumsborste utmärkta hjälpmedel. Din tandhygienist hjälper dig att välja lämpliga hjälpmedel för egenvården.

Man ska helst inte borsta tänderna genast efter en måltid. Efter maten eller mellanmålet är det bäst att skölja munnen med vatten och ta en xylitolsugtablett. Du kan använda fluorsugtabletter för att stärka karieskänsliga tänder. Du kan också minska risken för karies genom att följa regelbundna måltider – det minskar på syraattackerna.

När du sköter dina tänder själv blir vår arbetsinsats rätt liten. Då räcker det vanligtvis med regelbunden tandkontroll och rengöring.

Tandhygienisten är yrkesutbildad inom mun- och tandhälsa. Tandhygienisten ger ett flertal förebyggande behandlingar för munhälsa:

– rengör tänderna och tar bort tandsten
– ger information om hur man ska sköta tänderna och välja rätt hjälpmedel
– ger kostråd
– ger fluorbehandling och bl.a. behandling vid ilningar i tänderna
– utför röntgenundersökningar
– rengör och behandlar tandimplantat
– bleker och avbildar tänderna
– fäster tandsmycken

Kela ersätter en del av munhygienistens utförda behandlingar, inklusive avlägsnande av tandsten och förebyggande vård.

När du bokar tid hos munhygienisten, observera att för att få Kela-ersättning måste du ha en giltig (mindre än 2 år gammal) remiss från tandläkaren för tandhygienistbehandling.

Du får remissen under årlig kontroll av din tandläkare.

Trots god egenvård kan tänderna missfärgas. Bland annat kaffe, te, rödvin och tobak missfärgar tänder och fyllningar.

Det finns många sätt att rengöra missfärgade tänder. Ibland räcker det med att ta bort tandsten och plack och rengöra tänderna med tandpasta för att bleka tänderna. En effektiv sodarengöring hjälper mot envisare missfärgningar.

Det är lätt att ersätta äldre missfärgade fyllningar med dagens tandfärgade fyllningar. En mörk eller sliten tandkrona kan förses med en porslinsfasad.

Om man önskar hela tandraden i en ljusare nyans kan tänderna blekas. Den första blekningen kan göras på mottagningen och därefter är det lätt att upprepa blekningen hemma med personliga blekningsformar som gjorts på avtryck av tänderna. Även en enskild missfärgad tand kan blekas. Från vår webbokning du kan boka kort tid för gratis bedömning av blekning till vår tandhygienist.

Vi använder den skonsamma och snabba BlancOne-blekningsmetoden, som erbjuder två olika behandlingsalternativ. Click-blekning är en lättare blekning som kan utföras antingen under en annan behandling med tandhygienisten samtidigt eller separat med en separat bokad tid. Touch-blekning är en längre och mer effektiv blekning, för vilken det vanligtvis bokas en separat tid. Tänderna ska vara i gott skick och tandköttet friskt inför blekningen. Även tandsten bör avlägsnas innan blekning. Efter blekningen är det viktigt att undvika färgande och sura livsmedel samt rökning under minst sex timmar.

Kostnadsfri blekningsbedömning

Ar­vio­käyn­nil­lä suuuhygienisti te­kee alus­ta­van tar­kas­tuk­sen ja ar­vion valkaisun so­pi­vuu­des­ta ja hoi­don kus­tan­nuk­sis­ta. Varaa aika nettiajanvarauksestamme tai jä­tä ajan­va­raus­ta var­ten yh­tey­de­not­to­pyyn­tö på webbsidan kontaktuppgifter.

Vid en tandkontroll undersöker vi munnens slemhinnor, bettet, tandköttet och naturligtvis själva tänderna. Om tänderna behöver behandlas gör vi upp en behandlingsplan och diskuterar den med dig.

Vi kommer överens om hur ofta du ska komma på kontroll. Det kan vara halvårsvis, en gång per år eller till exempel vartannat år.

Framöver kan vi kalla dig till ett besök enligt överenskommelse per e-post, sms eller telefon.

 
Röntgenfotografering stödjer kontrollen

För att få tillräcklig information kan det ibland vara bra att ta röntgenbilder av tänderna.

Utöver vanliga röntgenundersökningar får du hos oss även mer omfattande röntgenbilder av hela käken med ett utlåtande av en tandläkare som är specialiserad på radiologi.

Röntgenbilderna visar förutom tandstrukturen även käkbenen och käklederna, och man kan fastställa t.ex. symtomgivande visdomständers position eller eventuella symtomfria infektioner i området kring käkarna eller tandrötterna.

Numera finns det en mängd olika alternativa fyllningar vid karies, förslitning eller spruckna tänder. Det vanligaste fyllningsmaterialet är tandfärgad plast. Plast används ofta i lagningar i framtänderna och även i mindre lagningar i de bakre tänderna.

En enskild lucka i tandraden kan ibland fyllas med en glasfiberförstärkt lätt bro av fyllningsmaterial som fästs i de tänder som omger luckan.

Hål i de större bakre tänderna som man tuggar mycket med kan lagas med slitstarkare fyllningsmaterial. Ett modernt, hållbart och välfungerande alternativ till fyllningar som utförs intraoralt är att framställa en fyllning externt med Cerec-metoden.

Den här typen av fyllningar består huvudsakligen av keramiska material. De kan formas bättre enligt bettet och är betydligt hårdare än vanlig plast, de spricker inte och de är slitstarkare.

Med Cerec-metoden kan man korrigera och höja bettytor som slitits ner samt ge estetiska behandlingar av missfärgade tänder med många fyllningar.

När man behandlar flera tänder samtidigt och utför mer omfattande ingrepp under en och samma behandlingsperiod sparas både tid och pengar. Priset på enskilda fyllningar blir då betydligt förmånligare.

Gratis Cerec-bedömning

Under ett bedömningsbesök gör tandläkaren en preliminär undersökning och bedömer möjligheten att använda keramiska fyllningar samt beräknar kostnaderna för behandlingen. Du kan be oss ta kontakt för en tidsbeställning på på webbsidan kontaktuppgifter.

Vid karies som har nått ända till tandens rotkanal samt om en levande tand av någon anledning infekteras kan man göra en rotfyllning.

Vid en rotfyllning tar man bort nervvävnad, kanalen rengörs och behandlas med medicin. Efter medicineringen fylls kanalen och tanden lagas på normalt sätt.

Trots att man sköter tänderna väl hemma bildas det en del tandsten hos de flesta – hos somliga så mycket att det blir ett problem. Tandsten är en förhårdnad beläggning på tandytan som bildas av saliv och plack och som man inte själv kan ta bort. Om tandsten bildas i tandköttsfickor kan det leda till inflammation i tandköttet. Det tydligaste tecknet kan vara att tandköttet blöder vid tandborstning.

En långt framskriden inflammation i tandköttet till följd bakterier försvagar tandfästet, fördjupar tandköttsfickan mellan tanden och tandköttet och kan slutligen leda till att tanden lossnar helt.

Tandsten ska tas bort regelbundet. Vid behandling av tillbakadraget tandkött kan det ibland behövas en tandköttsoperation eller en tandskena som fixerar tänderna.

Det finns många möjligheter att ersätta en eller flera förlorade tänder. Ett implantat är ofta det bästa alternativet att ersätta en tand som har gått förlorad.

Med en fast krona eller tandbro får man nya tänder i stället för de som saknas, eller man kan till exempel få en rotbehandlad tand att tåla större tuggmotstånd.

En enskild krona eller bro tillverkas vanligtvis av tandfärgat keramiskt material. Det är också möjligt att ersätta flera tänder med en avtagbar delprotes. Stommen kan vara av metall eller plast.

Utöver basal tandvård erbjuder vi också kirurgiska ingrepp: bl.a. utdragning av visdomständer som inte kommit fram eller som kommit fram bara delvis, implantatbehandlingar, kirurgisk behandling av inflammationer i munnen och behandling av sjukdomar i munnens slemhinnor.

Ett implantat av titan är det naturligaste sättet att ersätta en egen tand som lossnat. Med implantat kan man ersätta en enskild tand, några tänder eller hela bettet i en tandlös käke. Hos oss utförs implantat av ett team bestående av tandläkare, en tandhygienist och en tandtekniker. Vi börjar med en allmän undersökning och röntgenfotografering, sedan planeras behandlingen. Om det behövs behandlar tandhygienisten tändernas fästvävnader och rengör tänderna. Själva implantatet fästs under lokalbedövning, det är i allmänhet ett ganska kort kirurgiskt ingrepp

När implantatet vuxit fast i käkbenet – vanligtvis efter ca 2-5 månader – tas ett avtryck av käken och tandteknikern tillverkar en krona som sitter rätt på implantatet.

Patientens självkostnadspris för implantatbehandling är från 1 850 – 2500 € för det första implantatet och från 1 450 – 2300 € för följande implantat som utförs under samma besök. I priset ingår planering, implantatinsättning samt protesvård. Implantat kan även ge avtagbara proteser extra stöd.

Det är ofta svårt att få en helprotes i nedre käken att fästa ordentligt. När den får stöd av ett implantat blir den mycket stadigare.

Gratis bedömning av implantatbehandling

Du kan boka tid för en gratis bedömning av eventuell implantatbehandling. Lämna dina kontaktuppgifter per e-post på adressen hoito@dentti.fi så bokar vi en tid eller be oss ta kontakt på webbsidan kontaktuppgifter .

Tänder med många fyllningar och tänder som slitits ner kan behandlas med Cerec-metoden, snabbt och till lägre kostnader än med konventionella metoder.

Om orsaken till slitaget är att du gnisslar tänder kan det vara bra att få en bettskena.

Att gnissla och pressa tänder i synnerhet på natten – bruxism – kan orsaka flera olika symtom och problem.

Tandgnissling sliter på emaljen, tänder och tandlagningar kan spricka. Värk i käkleder och käkmuskler är ganska vanligt. Bruxism kan även orsaka värk i skuldrorna, sömnproblem och huvudvärk.

Man kan gnissla tänder även på dagen, i synnerhet under stress.

De vanligaste behandlingarna vid tandgnissling är en bettskena och att slipa bort ojämnheter i bettet.

Bettskenan skyddar tänderna mot spjälkning och förhindrar förslitning av tänder och lagningar under natten. En bettskena får käkmusklerna att slappna av och förhindrar ytterligare problem.

Genom att slipa tänderna kan man förhindra bettproblem till följd av ojämn förslitning och förhindra att tänderna spjälks.

Företagstandvård är ett bra sätt att belöna de anställda för deras arbetsinsats och engagera personalen i företaget.

Vi kan utforma ett lämpligt servicepaket för ert företag enligt era behov och önskemål. Företagstandvård kan omfatta all nödvändig vård eller en mindre satsning t.ex. i form av årskontroller. Företaget kan också delta i den anställdas vårdkostnader med ett på förhand avtalat belopp.

Företagstandvård är en avdragbar kostnad för företaget.

Du kan reservera tid för tand- och munkontroll, en liten kort grundläggande rengöring och förebyggande behandling under samma besök. Tänderna och munnen undersöks, tandläkaren eller tandhygienisten avlägsnar tandsten och ger vid behov en förebyggande behandling. Om det behövs kan vi också ta röntgenfotografier av området runt tänderna.

Vårt kampanjpris för hela behandlingspaketet är nu 95,5 € när du har ett giltigt Fpa-kort. Fpa ersätter en del av kostnaderna för en tandkontroll vartannat år. Den aktuella ersättningen är 15,50 €, vilket betyder att självkostnadspriset då är 80,50€. Gängse pris för kontrollen är 192 € och självkostnadspriset är då 163,5€. Du får 50 % rabatt på självkostnadspriset för röntgenbilder under ett och samma besök.

Du kan be oss ta kontakt för en tidsbeställning på sidan för kontaktuppgifterformulär.

Gapen mellan framtänderna har stängts med fyllningsmaterial.

Reparation av slitna och skavda framtänder med kronor.

Betsad framtand krönt

Det viktigaste sättet att bekämpa sjukdomar i munnen är att förebygga dem. Tillräcklig egen tandvård är mycket viktig, men mycket kan också göras på mottagningen.

Regelbundna kontroller och vid behov röntgenundersökningar hjälper till att upptäcka karies och tandsten i tid så att behovet av behandlingar minskar.

Med fluorbehandling kan man stärka emaljen och förebygga karies. Regelbunden rengöring av tandytorna håller tandköttet friskt.

Den förebyggande tandvården på Dentti ges av din tandläkare i samarbete med din tandhygienist.

Daglig tandvård hemma är det viktigaste för mun- och tandhälsan. Först och främst gäller det tandborstning med fluortandkräm morgon och kväll. Borsten ska vara mjuk och man ska undvika att borsta för kraftigt. En alltför hård borste eller för kraftig borstning kan slita på och skada området runt i synnerhet tandhalsen och tandköttskanterna.

Mellanrummet mellan tänderna blir vanligtvis inte tillräckligt rent enbart med borstning. Utöver tandborste är tandtråd, tandstickor och en mellanrumsborste utmärkta hjälpmedel. Din tandhygienist hjälper dig att välja lämpliga hjälpmedel för egenvården.

Det är inte bra att borsta tänderna direkt efter måltiden. Det är bäst att skölja munnen med vatten efter mat eller mellanmål och använda xylitol-tuggtabletter. För att stärka tänderna mot kariesangrepp kan du använda fluortabletter att suga på. Du kan också minska risken för karies genom att begränsa dina dagliga måltider och mellanmål till fasta tider – på så sätt minskar syraattackerna.

När du sköter dina tänder själv blir vår arbetsinsats rätt liten. Då räcker det vanligtvis med regelbunden tandkontroll och rengöring.

Tandhygienisten är yrkesutbildad inom mun- och tandhälsa. Tandhygienisten ger ett flertal förebyggande behandlingar för munhälsa:

– Tandrengöring och avlägsnande av tandsten
– Undervisning om hemvård och val av vårdredskap
– Kostrådgivning
– Fluorbehandlingar och behandling av t.ex. tandkänslighet
– Röntgenundersökningar
– Rengöring och vård av rotfyllningar
– Tandblekningar och avgjutningstagning
– Fästning av tandkronor

Kela ersätter en del av munhygienistens utförda behandlingar, inklusive avlägsnande av tandsten och förebyggande vård.

När du bokar tid hos munhygienisten, observera att för att få Kela-ersättning måste du ha en giltig (mindre än 2 år gammal) remiss från tandläkaren för tandhygienistbehandling.

Du får remissen under årlig kontroll av din tandläkare.

Trots god egenvård kan tänderna missfärgas. Bland annat kaffe, te, rödvin och tobak missfärgar tänder och fyllningar.

Det finns många sätt att rengöra missfärgade tänder. Ibland räcker det med att ta bort tandsten och plack och rengöra tänderna med tandpasta för att bleka tänderna. En effektiv sodarengöring hjälper mot envisare missfärgningar.

Det är lätt att ersätta äldre missfärgade fyllningar med dagens tandfärgade fyllningar. En mörk eller sliten tandkrona kan förses med en porslinsfasad.

Om man önskar hela tandraden i en ljusare nyans kan tänderna blekas. Den första blekningen kan göras på mottagningen och därefter är det lätt att upprepa blekningen hemma med personliga blekningsformar som gjorts på avtryck av tänderna. Även en enskild missfärgad tand kan blekas. Från vår webbokning du kan boka kort tid för gratis bedömning av blekning till vår tandhygienist.

Vi använder den skonsamma och snabba BlancOne-blekningsmetoden, som erbjuder två olika behandlingsalternativ. Click-blekning är en lättare blekning som kan utföras antingen under en annan behandling med tandhygienisten samtidigt eller separat med en separat bokad tid. Touch-blekning är en längre och mer effektiv blekning, för vilken det vanligtvis bokas en separat tid. Tänderna ska vara i gott skick och tandköttet friskt inför blekningen. Även tandsten bör avlägsnas innan blekning. Efter blekningen är det viktigt att undvika färgande och sura livsmedel samt rökning under minst sex timmar.

Kostnadsfri blekningsbedömning

Ar­vio­käyn­nil­lä suuuhygienisti te­kee alus­ta­van tar­kas­tuk­sen ja ar­vion valkaisun so­pi­vuu­des­ta ja hoi­don kus­tan­nuk­sis­ta. Varaa aika nettiajanvarauksestamme tai jä­tä ajan­va­raus­ta var­ten yh­tey­de­not­to­pyyn­tö på webbsidan kontaktuppgifter .

Vid en tandkontroll undersöker vi munnens slemhinnor, bettet, tandköttet och naturligtvis själva tänderna. Om tänderna behöver behandlas gör vi upp en behandlingsplan och diskuterar den med dig.

Vi kommer överens om hur ofta du ska komma på kontroll. Det kan vara halvårsvis, en gång per år eller till exempel vartannat år.

Framöver kan vi kalla dig till ett besök enligt överenskommelse per e-post, sms eller telefon.

Röntgenfotografering stödjer kontrollen

För att få tillräcklig information kan det ibland vara bra att ta röntgenbilder av tänderna.

Utöver vanliga röntgenundersökningar får du hos oss även mer omfattande röntgenbilder av hela käken med ett utlåtande av en tandläkare som är specialiserad på radiologi.

Röntgenbilderna visar förutom tandstrukturen även käkbenen och käklederna, och man kan fastställa t.ex. symtomgivande visdomständers position eller eventuella symtomfria infektioner i området kring käkarna eller tandrötterna.

Rei­kiin­ty­neen, ku­lu­neen tai loh­jen­neen ham­paan kor­jaa­mi­seen on tä­nä päi­vä­nä tar­jol­la pal­jon eri vaih­toeh­to­ja. Ta­val­li­sin paik­ka­ma­te­riaa­li on ham­paan­vä­ri­nen muo­vi. Muo­via käy­te­tään usein etu­ham­pai­den paik­kauk­sis­sa ja myös pie­nem­mis­sä ta­ka­ham­ma­sa­lueen täyt­teis­sä. Yk­sit­täi­nen puut­tu­va ham­mas voi­daan jos­kus kor­va­ta naa­pu­ri­ham­pai­siin yh­dis­te­tyl­lä paik­ka-ai­nees­ta val­mis­te­tul­la la­si­kui­tu­lu­jit­tei­sel­la ke­vyt­sil­lal­la. Suu­rem­mis­sa, eri­tyi­ses­ti pu­ren­ta­ra­si­tuk­sen alai­sis­sa ta­ka­ham­pai­den pai­kois­sa voi­daan käyt­tää pa­rem­min ku­lu­mis­ta kes­tä­viä, ke­raa­mi­sia ma­te­riaa­le­ja. Ny­kyai­kai­nen, kes­tä­vä ja toi­mi­va vaih­toeh­to suus­sa val­mis­tet­ta­vil­le pai­koil­le on suun ul­ko­puo­lel­la val­mis­tet­tu Ce­rec-täy­te. Paik­ka voi­daan muo­toil­la pu­ren­nan kan­nal­ta toi­mi­vam­mak­si ja ta­val­lis­ta muo­via huo­mat­ta­vas­ti ko­vem­pa­na se ei loh­kea ja kes­tää ku­lu­mis­ta pa­rem­min. Ce­re­cil­lä voi­daan to­teut­taa ma­ta­lak­si ku­lu­nei­den pu­ren­to­jen kun­nos­ta­mi­sia ja ko­ro­tuk­sia se­kä myös vär­jään­ty­nei­den, pal­jon pai­kat­tu­jen ham­pai­den es­teet­ti­siä hoi­to­ja. Jos ham­pais­tol­le teh­dään laa­jem­pia, useam­pien ham­pai­den kor­jauk­sia sa­mal­la hoi­to­jak­sol­la, sääs­tyy ai­kaa ja myös ra­haa. Täl­löin myös yk­sit­täis­ten paik­ko­jen hin­ta on sel­väs­ti edul­li­sem­pi.

Gratis Cerec-bedömning

Under ett bedömningsbesök gör tandläkaren en preliminär undersökning och bedömer möjligheten att använda keramiska fyllningar samt beräknar kostnaderna för behandlingen. Du kan be oss ta kontakt för en tidsbeställning på på webbsidan kontaktuppgifter .

Vid karies som har nått ända till tandens rotkanal samt om en levande tand av någon anledning infekteras kan man göra en rotfyllning.

Vid en rotfyllning tar man bort nervvävnad, kanalen rengörs och behandlas med medicin. Efter medicineringen fylls kanalen och tanden lagas på normalt sätt.

Trots god tandvård utvecklar de flesta någon form av tandsten – för vissa blir det ett problem. Tandsten är en förhärdad beläggning av saliv och plack som har stelnat på tandens yta och som inte längre kan avlägsnas med vanlig tandvård. Om tandstenen kvarstår längs tandköttskanten kan den orsaka inflammation i tandköttet. Ett tydligt tecken på detta kan vara blödande tandkött vid tandborstning.

En långt framskriden inflammation i tandköttet till följd bakterier försvagar tandfästet, fördjupar tandköttsfickan mellan tanden och tandköttet och kan slutligen leda till att tanden lossnar helt.

Tandsten ska tas bort regelbundet. Vid behandling av tillbakadraget tandkött kan det ibland behövas en tandköttsoperation eller en tandskena som fixerar tänderna.

Det finns många möjligheter att ersätta en eller flera förlorade tänder. Ett implantat är ofta det bästa alternativet att ersätta en tand som har gått förlorad.

Med en fast krona eller tandbro får man nya tänder i stället för de som saknas, eller man kan till exempel få en rotbehandlad tand att tåla större tuggmotstånd.

En enskild krona eller bro tillverkas vanligtvis av tandfärgat keramiskt material. Det är också möjligt att ersätta flera tänder med en avtagbar delprotes. Stommen kan vara av metall eller plast.

Utöver basal tandvård erbjuder vi också kirurgiska ingrepp: bl.a. utdragning av visdomständer som inte kommit fram eller som kommit fram bara delvis, implantatbehandlingar, kirurgisk behandling av inflammationer i munnen och behandling av sjukdomar i munnens slemhinnor.

Ett implantat av titan är det naturligaste sättet att ersätta en egen tand som lossnat. Med implantat kan man ersätta en enskild tand, några tänder eller hela bettet i en tandlös käke. Hos oss utförs implantat av ett team bestående av tandläkare, en tandhygienist och en tandtekniker. Vi börjar med en allmän undersökning och röntgenfotografering, sedan planeras behandlingen. Om det behövs behandlar tandhygienisten tändernas fästvävnader och rengör tänderna. Själva implantatet fästs under lokalbedövning, det är i allmänhet ett ganska kort kirurgiskt ingrepp

När implantatet vuxit fast i käkbenet – vanligtvis efter ca 2-5 månader – tas ett avtryck av käken och tandteknikern tillverkar en krona som sitter rätt på implantatet.

Patientens självkostnad för implantatbehandling börjar från 1 850 – 2500 € för det första implantatet och från 1 450 – 2300 € för de efterföljande implantaten som placeras under samma besök. Kostnadsuppskattningarna inkluderar behandlingsplanering, implantatplacering och protetisk behandling.

Det är ofta svårt att få en helprotes i nedre käken att fästa ordentligt. När den får stöd av ett implantat blir den mycket stadigare.

Gratis bedömning av implantatbehandling

Du kan boka tid för en gratis bedömning av eventuell implantatbehandling. Lämna dina kontaktuppgifter per e-post på adressen hoito@dentti.fi så bokar vi en tid eller be oss ta kontakt på webbsidan kontaktuppgifter .

Tänder med många fyllningar och tänder som slitits ner kan behandlas med Cerec-metoden, snabbt och till lägre kostnader än med konventionella metoder.

Om orsaken till slitaget är att du gnisslar tänder kan det vara bra att få en bettskena.

Kraftigt sammandragande och rörelse av tänderna mot varandra, speciellt under nattetid – kallas bruksism – kan orsaka olika typer av besvär och problem.

Tandgnissling sliter på emaljen, tänder och tandlagningar kan spricka. Värk i käkleder och käkmuskler är ganska vanligt. Bruxism kan även orsaka värk i skuldrorna, sömnproblem och huvudvärk.

Man kan gnissla tänder även på dagen, i synnerhet under stress.

De vanligaste behandlingarna vid tandgnissling är en bettskena och att slipa bort ojämnheter i bettet.

Bettskenan skyddar tänderna mot spjälkning och förhindrar förslitning av tänder och lagningar under natten. En bettskena får käkmusklerna att slappna av och förhindrar ytterligare problem.

Genom att slipa tänderna kan man förhindra bettproblem till följd av ojämn förslitning och förhindra att tänderna spjälks.

Företagstandvård är ett bra sätt att belöna de anställda för deras arbetsinsats och engagera personalen i företaget.

Vi kan utforma ett lämpligt servicepaket för ert företag enligt era behov och önskemål. Företagstandvård kan omfatta all nödvändig vård eller en mindre satsning t.ex. i form av årskontroller. Företaget kan också delta i den anställdas vårdkostnader med ett på förhand avtalat belopp.

Företagstandvård är en avdragbar kostnad för företaget.

Du kan reservera tid för tand- och munkontroll, en liten kort grundläggande rengöring och förebyggande behandling under samma besök. Tänderna och munnen undersöks, tandläkaren eller tandhygienisten avlägsnar tandsten och ger vid behov en förebyggande behandling. Om det behövs kan vi också ta röntgenfotografier av området runt tänderna.

Vårt kampanjpris för hela behandlingspaketet är nu 95,5 € när du har ett giltigt Fpa-kort. Fpa ersätter en del av kostnaderna för en tandkontroll vartannat år. Den aktuella ersättningen är 15,50 €, vilket betyder att självkostnadspriset då är 80,50€. Gängse pris för kontrollen är 192 € och självkostnadspriset är då 163,5€. Du får 50 % rabatt på självkostnadspriset för röntgenbilder under ett och samma besök.

Du kan be oss ta kontakt för en tidsbeställning på sidan för kontaktuppgifterformulär.

Gapen mellan framtänderna har stängts med fyllningsmaterial.

Reparation av slitna och skavda framtänder med kronor.

Betsad framtand krönt

Ennen/Jälkeen

Etuhampaiden väliset raot suljettu paikkamateriaalilla.

Pellentesque odio nisi euismod in pharetra a ultricies in diam.
Pellentesque odio nisi euismod in pharetra a ultricies in diam.

Personalen

I Dentti tar tandläkarna Anne Hako­mäki, Juha Hoskari och Gitte Parmanen, specialtandläkare i periodontologi, Nele Fogelholm , tandhygienisterna Leena Laurén och Päivi Pribilla samt tandsköterskor Minna Jäntti och Satu Paanasalo hand om dina tänder.

Anne Hakomäki

TANDLÄKARE

Juha Hoskari

TANDLÄKARE

Gitte Parmanen

TANDLÄKARE

Leena Laurén

TANDHYGIENISTER

Päivi Pribilla

TANDHYGIENISTER

Minna Jäntti

TANDSKÖTERSKA

Satu Paanasalo

TANDSKÖTERSKA

Prislista

Här hittar du priser för de vanligaste åtgärder. Ladda PDF-prislista här.
ÅtgärdPrisFPA-ersättningSjälvriskandel
Undersökning72,0030,0042,00
ÅtgärdPrisFPA-ersättningSjälvriskandel
Tandröntgen liten39,006,0033,00
ÅtgärdPrisFPA-ersättningSjälvriskandel
Panoramatomografi av tänder och käkar104,009,0095,00
ÅtgärdPrisFPA-ersättningSjälvriskandel
Bedövning27,003,0024,00
ÅtgärdPrisFPA-ersättningSjälvriskandel
Avlägsnande av tandsten samt preventiv vård 10 min.87,009,0078,00
Avlägsnande av tandsten samt preventiv vård 20 min.130,0013,00117,00
Avlägsnande av tandsten samt preventiv vård 30 min.173,0017,00156,00
ÅtgärdPrisFPA-ersättningSjälvriskandel
Avlägsnande av tandsten samt preventiv vård 20 min.89,008,0081,00
Avlägsnande av tandsten samt preventiv vård 20 min.119,0018,00101,00
Blekning av tänder på mottagningenalk. 120,00alk. 120,00
Hembleknings skenor och gel381,00381,00

*För att få FPA- ersättning vid munhygiensit besöket bör du ha en i kraft varande remiss (remissen i kraft i 2 år)

Remiss till munhygienist kan du be av tandläkaren vid undersökningen.

ÅtgärdPrisFPA-ersättningSjälvriskandel
Fyllning: en yta86,0010,0076,00
Fyllning: två ytor137,0017,00120,00
Fyllning: tre ytor163,0019,00144,00
Krona gjord av fyllningsmaterial198,0023,00175,00
ÅtgärdPrisFPA-ersättningSjälvriskandel
Tillverkning och inprovning av bettskena602,0027,00575,00
ÅtgärdPrisFPA-ersättningSjälvriskandel
Rotbehandling av framtand/ 2 besök332,0031,00301,00
Rotbehandling av premolar / 2 besök434,0041,00393,00
Rotbehandling av molar/ 2 besök556,0051,00505,00
Tilläggsbesök faktureras enligt längd / besök152-24813-23139-225

Det uppskattade priset baserar sig på två besök där bedövning och rtg bild ingår. Fyllningen faktureras skilt.

ÅtgärdPrisFPA-ersättningSjälvriskandel
Tandextraktion104,0010,0094,00
Krävande tandextraktion197,0010,00187,00
Operativ tandextraktion365,0042,00323,00
Krävande operativ tandextraktion462,0062,00400,00

I priset ingår: Grundling undersökning av munnen, fastsättning av implantatet samt det protetiska arbetet. Priset baserar sig på ett vanligt molart implantat. En värdering av arbetet ges vid ett kostnadsfritt besök.

ÅtgärdPrisFPA-ersättningSjälvriskandel
Konstgjord rot / Implantat / den första1950-270057,001893-2643
ÅtgärdPrisFPA-ersättningSjälvriskandel
Cerec-fyllningAlk. 355,0017-57338,00
Porslinsfasad / laminat på framtandAlk. 670,000-57670,00
Krona av guld / porslin / Cerec-materialAlk. 583,00583,00
Protetisk bro / tand (guld / porslin / zirconium)Alk. 688,00688,00
ÅtgärdPrisFPA-ersättningSjälvriskandel
HelprotesAlk. 876,00876,00
Delprotes i akrylAlk. 963,00963,00
Delprotes i metallAlk. 1334,001334,00
Reparation av protesAlk. 214,00214,00
Rebasering av protesAlk. 269,00269,00

** De protetiska arbetenas pris är riktgivande. Det slutliga priset är bl.a.
beroende av hur tidskrävande arbetet är och hur mycket och vilket material som används (t.ex. guld).
FPA-ersättning fås inte för den estetiska tandvården.

Betalningssätt: kontant, bankkort eller kreditkort

En tid som inte avbokas eller annuleras 24 h i förväg45 eur/20 min

Om du inte kan få behandling, vänligen avboka din tid i god tid,
minst 24 timmar före utsatt tid.
Du kan avboka ett möte via telefon 045 3533 498,
e-post: hoito@dentti.fi eller genom att använda feedbackformuläret på hemsidan www.dentti.fi.

Faktureringsavgift

FPA-betalning

4,00

3,80

Tidsbeställning

Du kan enkelt göra en tidsbokning online genom ATT KLICKA HÄR. Du kan också lämna en förfrågan om kontakt via formuläret på vår KONTAKTSIDA eller via e-post till vår adress hoi­to@dent­ti.fi. Innan ditt besök kan du ladda ner och skriva ut ENKÄTEN FÖR FÖRINFORMATION från den här länken.

Kontakta oss

Du kan nå oss på telefonnumret 045 353 3498. Om vi inte kan svara, ringer vi tillbaka till dig. När du bokar tid hos tandhygienisten, observera att för att få Kela-ersättning måste du ha en giltig (mindre än 2 år gammal) remiss från tandläkaren för tandhygienistbehandling. Du får remissen under årlig kontroll av din tandläkare. Om du har några frågor om bokningen eller remissen kan du skicka dina frågor via formuläret på kontaktsidan. Avbokningar ska göras senast på vardagen före behandlingen och 24 timmar före bokad tid. Avbokningar kan göras via e-post till hoi­to@dent­ti.fi, per telefon eller genom att skicka ett textmeddelande till numret 045 353 3498. För uteblivna eller sent avbokade tider debiterar vi en kostnad på 45 euro för varje bokad 30-minuters behandlingstid.

Kontaktuppgifter

Dent­ti hittar du enkelt både med allmänna transportmedel, bil, cykel och till fots. Det finns tillgänglig passage till våra lokaler från Kaisaniemikatu. Universitetets metrostation samt spårvagnslinjerna 3, 5, 6, 7, 9 och alla busshållplatser vid Järnvägstorget är nära belägna. För dem som kommer med bil finns parkeringsplatser på Kluuvi, WTC, Stockmann och Eliel: europark.fi, aimopark.fi eller autoparkki.net.

Adress

Besökstid

Dentti on yksityinen hammas­hoito­asema Mikon­kadulla. Tarjoamme henkilö­kohtaista, laadukasta hammas­hoitoa viihtyisissä tiloissa.

Sivukartta

Palvelumme

Henkilökunta

Hinnasto

Ajanvaraus

Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

Dentti är en privat tandvårdsklinik på Mikongatan. Vi erbjuder personlig tandvård av hög kvalitet i bekväma lokaler.

Sekretesspolicy

Rulla till toppen